top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraJakub

Jak vzniklo NeBazarum.cz?

Poslední dva roky, kdy je jedním z mých koníčků pomáhat lidem s koupí ojetiny, si lámu hlavu s tím, jak eliminovat relativně časově náročnou anabázi prohlídky nejrůznějších aut v různých bazarech, a jak se dostat k vozům, kterých se soukromí prodávající chtějí zbavit - zkušenost mi ukázala, že narazit na soukromou nabídku k prodeji znamená větší šanci na koupi vozu v dobrém stavu a za dobrou cenu. Nepopírám, že i v bazarech se dá narazit na fajn auta, ale pokud hledáte jednou takový a podruhé makový model různé značky, je to jako probírat se kupou sena velkou jako republika a hledat onu jehlu, která může být jednou tam a podruhé úplně někde jinde. A rozhodně nelze garantovat, že v tom samém bazaru narazíte dvakrát na perfektní auto.


Nechci nijak autobazary zadupávat do země, koupit auta co nejlevněji a prodat je co nejdráže je jejich byznys, kterým si musí vydělat na živobytí, a už dávno by zanikly, kdyby je zákazníci v této činnosti nepodporovali, ale neexistuje opravdu jiný způsob, jak koupit či prodat vůz bez prostředníka, který s ním v mezidobí může dělat cokoliv, ať už to je výměna originálních dílů za neoriginální, omlazení počítadla ujetých kilometrů nebo levná oprava flexou a COčkem? A řečnická otázka - dá vůbec nějaký majitel bazaru pindíka na špalek za to, že jsou všechna jeho auta prosta problémů popsaných o větu výše?


Věřím, že ten způsob existuje a snažil jsem se ho najít skrze soukromou, nebo chcete-li přímou inzerci, kdy se prodávající domlouvá přímo s kupujícím. Jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že tento způsob inzerce už téměř vymizel, tištěná i online inzertní média obsahují hrubým odhadem 95% nabídek autobazarů a v těch zbylých 5% se navíc nachází ještě pěkná porce nabídek, které se při nejlepší vůli dají označit za “soukromý” inzerát v úvozovkách - majitelé se touto činností prodeje totiž živí pravidelně. Tyto skutečnosti mi pak značně ztěžovaly hledání dobrého vozu pro budoucího majitele.

Protože jsem si jist, že existuje menšina podobně smýšlejících lidí, kteří se rádi obejdou bez autobazaru při prodeji či koupi vozu, nepotřebují své auto, o které se starají, prodat rychle a pod tržní cenou, a někde na straně druhé je skupinka potenciálních kupujících, které nebaví dohadovat se s někým, pro koho je prodej vozu denní chléb a umí jim mazat kolem pusy hodně medu, tak právě proto jsem se rozhodl vytvořit webové tržiště NeBazarum.cz zapovězené nabídkám autobazarů, které by uspokojilo potřeby takových zákazníků.


Od myšlenky k realizaci bývá vždy dlouhá cesta, ale určité okolnosti způsobily, že jsem se na podzim loňského roku rozhodl do toho jít. Potřeboval jsem k tomu alespoň jednoho parťáka, kterého jsem záhy našel (mimochodem jsem mu před lety pomohl koupit auto od soukromé osoby) a se kterým jsme tento projekt upekli. Doufám, že vám bude chutnat!

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

NEKUPUJ AUTO NA ULICI – HE? PROČ?

30.3.2017 se konala tisková konference pořádaná Asociací prodejců použitých automobilů s názvem „Nekupuj auto na ulici“. Což je mimochodem i webová a facebooková stránka, která před i po konferenci

Tank karta BENZINA EASY

Minulý týden jsme se v nebazarum.cz podívali na zoubek novince pro motoristy soukromníky od společnosti Benzina. Tou je tzv. Tank karta Easy. Co umí a jaké výhody a nevýhody má? Z reklamních materiá

Zkontrolujsiauto by CEBIA II.

Příběh druhý Už jsem to zmiňoval v předchozím díle, ale musím to připomenout znovu - kdyby se administrativní chyba a následné poskytnutí údajů nekorespondujících se skutečností stala jen jednou, má

bottom of page